Zonnepanelen voor bedrijven

Als ondernemer ben je natuurlijk dagelijks bezig met hoe kan ik mijn winst vergroten en mijn kosten zo laag mogelijk houden. In deze blog lees je alles over zonnepanelen en wat die voor jou zouden kunnen betekenen als het gaat om investeringen en kosten besparingen. Wat je te lezen krijgt zou nog wel eens interessant kunnen zijn.

Zonnepanelen op je bedrijfspand

Het is tegenwoordig al vrij normaal om je eigen energie op te wekken. Het is tegenwoordig slim om te kiezen voor zonnepanelen en kan je jarenlang je voordeel doen met het gebruiken van gratis energie.  Zonnepanelen hebben eigenlijk best wel wat voordelen en de investering verdien je altijd weer terug.

De voordelen van zonnepanelen op je pand

Zonnepanelen voor bedrijven komen steeds vaker voor. Het grootste voordeel is dat je een Lager energielabel zal krijgen. Door het plaatsen van zonnepanelen wort de energie-index van je bedrijfspand flink verlaagd.

Een energie-index geeft weer welk energielabel een pand heeft. Hoe lager dit indexcijfer, hoe beter het energielabel op je pand is. Zonnepanelen helpen er bij om je pand meer energiezuinig te maken.

Zonnepanelen zijn een hele slimme manier om voor de langere termijn te investeren. Na een aantal jaren verdienen de zonnepanelen zichzelf helemaal terug. Over het algemeen is het een investering die je tussen de 5 en 7 jaar terug verdiend hebt, Sterker nog, daarna kan je er zelfs geld aan gaan verdienen.

Hoe kan je geld verdienen aan zonnepanelen?

Wanneer je zonnepanelen met een opslag laat plaatsen kom je op een bepaald moment met een overschot aan energie te zitten. Deze zonnestroom sla he dan op in een accu die je bij de zonnepanelen laat plaatsen. Hoe groter de accu, hoe meer opslagcapaciteit voor stroom je hebt.

 Deze energie zal dan in het gewone netwerk gebruikt gaan worden. Voor deze energie krijg jij dan een vergoeding. Dus naast de gratis energie die je al voor jezelf hebt opgeslagen, kan je er ook nog eens vele anderen blij mee maken.

Vaak is de netwerkbeheerder degene die jou dan de vergoeding gaat betalen aan de hand van de hoeveelheid energie er van jouw zonnepanelen vandaan in het reguliere energienetwerk terecht komt. Je hoeft er dan ook zelf verder helemaal niets meer aan te doen. Het geld komt dan gewoon naar je toe.

Om je stroom aan het netwerk beheer te mogen verkopen heb je wel toestemming nodig van het netwerkbeheer. Als je deze toestemming netjes aanvraagt zal er vrijwel altijd ook wel toestemming vereend worden.

Conclusie

Zo heb je kunnen lezen dat zonnepanelen zakelijk aanschaffen ook een manier kan zijn van het besparen van kosten en het vergroten van je winst door energie op te slaan en te verkopen aan het netwerkbeheer.