Welke inbouwapparaten kun je in een goedkope keuken plaatsen?

De keuken is toe aan een vervanging of je hebt een huis gekocht waar nog geen keuken in aanwezig is. Dan weet je al dat de portemonnee getrokken kan worden, want een keuken is een pittige uitgave. Toch hoeft een keuken niet duur te zijn. Je kunt op vele manieren besparen en toch een droomkeuken (laten) plaatsen. Zelfs met inbouwapparatuur als je dat wenst. Maar welke inbouwapparaten kun je in een goedkope keuken plaatsen? In dit blog geven wij hier antwoord op.

Inbouwoven plaatsen

Een inbouwoven kun je gewoon in een goedkope keuken laten plaatsen als je daar ook de ruimte voor hebt. Vaak moet je kastruimte opgeven om een inbouwoven te kunnen plaatsen, maar het grote voordeel is dat je geen losstaande oven in de keuken hebt staan. Naast een inbouwoven moet je wel een kookplaat of inbouw kookplaat aanschaffen. In losstaande gas- en elektrische fornuizen bestaat het geheel vaak uit zowel een oven als een kookplaat. Door het grote aanbod van verschillende merken en uiteenlopende modellen kun je de prijs van een inbouwoven aardig laag houden.

Goedkope inbouw kookplaat in een goedkope keuken

Een goedkope inbouw kookplaat kun je ook prima in een goedkope keuken plaatsen. Het is een beetje afhankelijk van de functionaliteiten van de kookplaat dat de uiteindelijk aanschafprijs zal beïnvloeden. Een simpele kookplaat hoeft geen honderden euro’s te kosten. Tenzij je kiest voor een inductiekookplaat. Die zijn simpelweg door de technologie een stuk prijziger.

Inbouw koelkast uitzoeken

Een inbouw koelkast heeft ook zeker bestaansrecht in een goedkope keuken en hier geldt evenals bij de inbouwoven dat je kastruimte ervoor moet opgeven. Als je voldoende ruimte hebt is dat geen probleem, maar in een kleinere keuken is misschien een losstaande koelkast een betere keuze. Inbouw koelkasten zijn er eveneens van verschillende merken en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Het ligt er ook een beetje aan welke functies je wenst en hoe energiezuinig de koelkast moet zijn. De tip is om wel iets meer geld uit te geven als de koelkast energiezuiniger is, want de besparing op de energierekening levert ook weer geld op.

Inbouw magnetron in een goedkope keuken

De magnetron is nog altijd een belangrijk apparaat voor in de keuken, want je kunt er ingevroren producten mee ontdooien, eten mee opwarmen en zelfs eten mee bereiden. Een magnetron is dan ook multifunctioneel en je zou zelfs de kosten van een oven of inbouwoven kunnen uitsparen als je voor een luxueuzere inbouw magnetron kiest. Voor het plaatsen van een inbouw magnetron geldt ook weer dat je er wel de ruimte voor moet hebben en dat je eventueel kastruimte ervoor moet opofferen.

De inbouw vaatwasser

Vrijwel niemand wordt blij van de afwas en een vaatwasser maakt het leven dan ook een stuk leuker. In een nieuwe goedkope keuken laat je het liefste ook een inbouw vaatwasser plaatsen en ook bij een inbouw vaatwasser kun je het zo duur maken als je zelf wilt. De prijs is afhankelijk van de functies van het apparaat en hoe energiezuinig de vaatwasser is. Een klein nadeel is dat de inbouw vaatwasser sowieso een volledig keukenkastje in beslag neemt. Dus daar kun je wel rekening mee houden als je voor een inbouw vaatwasser kiest.