Welk hoofdkussen helpt me slapen?

Een goed hoofdkussen doet wonderen voor je nachtrust. Vaak wordt het effect van een kussen onderschat. Toch kunnen hoofdkussens het verschil maken tussen uitgerust en fit wakker worden en moe en met pijn je dag starten. Heb jij inmiddels al een kast vol met kussens die heerlijk leken en toch minder fijn bleken na een nachtje slapen? In dit artikel delen we met jou hoe jij het juiste exemplaar vindt zodat je weer heerlijk kunt dromen en vrolijk uit je bed stapt. Weg met al die exemplaren die je lijf geen ondersteuning geven en maken dat je met een ochtendhumeur uit bed stapt. Vanaf vandaag slaap jij weer als een roos en duik je met plezier je bed in en spring je er energiek ook weer uit.

Kies een hoofdkussen dat voldoende steun geeft

Het doel van een hoofdkussen is om je lichaam te ondersteunen tijdens je slaap. Zonder kussen lig je vaak in een ongezonde houding die allerlei klachten kan veroorzaken. De juiste houding is een houding waarin je volledige ruggengraat recht licht, dus ook bij je nek. Zodra er een kromming ontstaan bij je wervels kun je klachten krijgen en kunnen er zenuwen worden afgekneld. Verder hebben je hoofd, je nek en je schouders steun nodig. Een kussen waar je helemaal in weg zakt ligt niet lekker en maakt ademen lastig. Een kussen dat te hard is voelt ook niet prettig als je er lang op moet liggen.

Let op je slaaphouding bij de keuze van een hoofdkussen

Bij de keuze van een hoofdkussen wordt meestal gekeken naar je slaaphouding. Zo zijn er verschillende kussens voor verschillende houding. Een rugslaper heeft minder ondersteuning nodig dan een zijslaper. Een bij een buikslaper wordt het kussen vaak weggeschoven als het te dik is. Maar wat nou als je niet de hele nacht in dezelfde houding ligt? Heb je dan voor elke houding een ander kussen nodig? Gelukkig is dat niet nodig. Er zijn kussens die zich aanpassen aan je houding en kussens die je zelf kunt vullen zodat je een kussen op maat maakt dat helemaal past bij jouw wensen. Een kussen dat geschikt is voor verschillende slaaphoudingen geeft jou een heerlijke onbezorgde nachtrust.

Zorg voor een hoofdkussen dat lang mee gaat

De meeste mensen kopen niet vaak een nieuw hoofdkussen. Daarom is het van belang om een kussen te kiezen waar je dan ook een aantal jaar plezier van hebt. Omdat je ’s nachts best wel wat vocht verliest door te zweten is een kussen waarvan de hoed te wassen is aan te raden. Daarnaast zijn er speciale materialen die ervoor zorgen dat het kussen lucht door laat en minder vocht vasthoudt. Een kussen dat anti allergeen is en antibacterieel gaat een stuk langer mee dan een simpel kussen zonder die eigenschappen. Wanneer je kiest voor een kussen dat navulbaar is, dan zorg je met wat nieuwe vulling dat je kussen weer als nieuw is. Zo gaat je kussen nog langer mee en blijf jij steeds op het perfecte kussen slapen.