Projects

apple, orchard, apple trees

Ecologische boerderij

Ecologische boerderij is een concept voor een duurzame kas van 110 ha voor winstgevende voedselproductie in droge klimaten. De eerste site zal worden gevestigd aan de westkust van Saoedi-Arabië, onder de visie van de Reza Investment Company. Het wordt de grootste duurzame kas ter wereld. Het enige water dat het gebruikt, is zout water afkomstig uit de Rode Zee en wordt volledig aangedreven door de zon. De kern van Serenity Farms is een hoogtechnologische oplossing voor voedselproductie die 170.000 mensen van vers fruit en groenten voorziet. Serenity Farms beweegt de markt door gezonde, consistente verse producten van hoge kwaliteit te produceren voor mensen die momenteel afhankelijk zijn van dure luchtvrachtproducten of waterintensieve lokale producten van lage kwaliteit. Onze oplossing verhoogt onder meer de voedselzekerheid, vermindert de CO2-uitstoot en vermindert het waterverbruik aanzienlijk. Het vestigt ook een nieuwe niet op olie gebaseerde economische motor in de regio.

Luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet
high bay, stock, range

Ecologische verpakkingen

C Packaging bedient klanten over de hele wereld met verpakkingsproducten voor het beschermen, conserveren en vervoeren van goederen. Behalve werd gevraagd om zijn basisprestaties op het gebied van duurzaamheid te beoordelen. Op productniveau hebben we het hergebruik van Flexible Intermediate Bulk Containers (FIBC's) onderzocht en een aanzienlijk CO2-emissiereductiepotentieel gevonden. Op corporate niveau hebben we onderzoek gedaan naar energie- en watergebruik, afvalproductie en CO2-uitstoot. Zie hieronder voor onze belangrijkste bevindingen. LC verpakking introductie LC Packaging is een familiebedrijf dat sinds 1923 actief is in de verpakkingsindustrie. Van het behandelen van jutezakken tot een importeur van verpakkingen tot een fabrikant en distributeur, nu met eigen productiefaciliteiten in Europa, Azië en Afrika. LC Packaging groeide uit van een eenmanszaak tot een multinational met meer dan 1000 medewerkers en een omzet van € 163 miljoen in 2016. Met kantoren en fabrieken in 16 landen wereldwijd, een opslagcapaciteit van meer dan 70.000 m² en een uitgebreid distributienetwerk. is een toonaangevend bedrijf in verpakkingen gespecialiseerd in agrarische verpakkingen en FIBC.

dome, skyline, cityscape

P-dome

P-dome is een revolutionaire benadering van de glastuinbouw die de mogelijkheid biedt van voedselproductie op commerciële schaal, zonder impact. Het P-dome-systeem verweeft strategisch een grote verscheidenheid aan gewassen en dieren, waarbij elke centimeter van de kas wordt benut en de noodzaak van synthetische meststoffen en pesticiden wordt geëlimineerd.

Met zijn hoge opbrengsten (60-90 kg per vierkante meter) en diverse opbrengsten (meer dan 50 gewassen, twee soorten paddenstoelen, kippen, eieren, vis en honing), kan zelfs een klein Polydome-systeem een ​​rijk gevarieerd voedselaanbod bieden voor een grote bevolking.

P-dome is uitgebreid onderzocht door Exceptional en meer dan 12 partners in de industrie. Conceptoverzicht en technische details worden gepubliceerd in een gratis open source boek, dat hieronder kan worden gedownload.

Efficiëntie
Geschat wordt dat door het gebruik van P-dome, zelfs steden zo dichtbevolkt als New York City het grootste deel van hun eigen voedselvoorziening zouden kunnen leveren met behulp van de beschikbare dakruimte. Een minder dichtbevolkte stad als Rotterdam zou naar schatting 80% van zijn voedselbehoefte kunnen voorzien met slechts 3% van de oppervlakte.

Hoe werkt P-dome?

Productieve ecosystemen
Hoewel het gebruik maakt van geavanceerde kastechnologie, ligt de ware inventiviteit van P-dome in een niet-technologische strategie: het maximaliseert de voedselproductie en -variatie door meer te werken als een zelfonderhoudend ecosysteem dan als een industriële boerderij.

Symbiotische systemen
Terwijl kassen over het algemeen maar één soort gewas produceren, is Polydome een polycultuursysteem met veel gewassen en vee tegelijk. Planten, gewassen, dieren en insecten zijn strategisch met elkaar verweven om afval-, water- en energiestromen met elkaar te verbinden en de voordelen van verschillende ruimte- en lichtomstandigheden te benutten. Dieren binnen het systeem lopen vrij rond en leven van nature, terwijl het ontwerp van de gewasindeling de behoefte aan repetitieve menselijke arbeid beperkt.

Groene ecologische projecten voor jou

Heeft u hulp nodig met uw solar project?