Met deze tips wordt zonnepanelen aanschaffen een makkie!

Wil jij graag je energieverbruik verduurzamen? Dan is het aanschaffen van zonnepanelen een goed begin! Ze zijn namelijk een makkelijke manier om je woning te verduurzamen en daarnaast ook nog eens je energierekening laag te houden. Overweeg jij om zonnepanelen aan te schaffen? Lees dan snel deze tips!

Verschillende soorten zonnepanelen

Er zijn natuurlijk allerlei verschillende soorten zonnepanelen te verkrijgen, waardoor het misschien moeilijk is om een keuze te maken. De meest voorkomende zonnepanelen zijn de mono- of polykristallijne zonnepanelen. Hierin verschillen ze vooral van kleur en rendement. de monokristallijn zonnepanelen zijn gemaakt van een kristal die donkerblauw of zwart zijn en daardoor dus als mooier ervaren kunnen worden. De poly zonnepanelen zijn namelijk van grove kristallen gemaakt waardoor het lijkt of er scherven in zitten en hebben een heldere blauwe kleur. Ze leveren wat minder rendement op, maar zijn daarom ook een stuk voordeliger!

De kosten

Zonnepanelen zijn natuurlijk een flinke investering, maar je verdiend over het algemeen je investering binnen 10 jaar weer terug. Dit komt natuurlijk doordat je maandelijks veel kosten bespaard op je energierekening, door je zelf opgewekte zonne-energie te gebruiken. Op die manier heb je minder energie nodig van het netstroom. Hoe snel je je investering terugverdiend ligt ook nog aan een aantal factoren. Zoals het rendement van je zonnepanelen, dat verschilt per type zonnepaneel en ook de aanschafprijs. Daarnaast ook eventuele financiële regeling die je gemeente heeft voor het hebben van zonnepanelen.

De plaatsing

Het installeren van zonnepanelen is een flinke klus, dit wil je daarom wel door een professioneel bedrijf laten doen. Verkeerd geïnstalleerde zonnepanelen kunnen namelijk vlam vatten en dat kan ervoor zorgen dat je huis in de brand vliegt. Dat wil natuurlijk niemand! Daarom raden wij je ook aan om een gecertificeerde installateur te laten komen om je zonnepanelen te plaatsen.