In het bos van boormachines

Stel, je vader is binnenkort jarig en omdat het wellicht moeilijk is om iets leuks te verzinnen, vraag je  altijd om wat ideeën. Op het verlanglijstje van je vader staat dit jaar onder andere een accu boormachine. Dat was makkelijk, dacht je. Hij had er ook nog een merk bij gezet, dus je bestelt de boormachine online en klaar is Kees. Nou, dat was even een mispikker. Er is keuze uit meer dan 1000 verschillende boormachines en zelfs wanneer je maar één merk selecteert, houd je er nog honderden over. Help!

Het voltage

Je wilt natuurlijk niet aan je vader vragen welke boormachine hij precies nodig heeft, want het moet wel een verrassing blijven. En aan je moeder vragen zou ook niet helpen. Misschien weet de buurman het die veel klust? Het voltage van een accuboormachine kan heel erg uitlopen. Zo kun je het beste een 10.8 of 12 kopen als het gaat om de relatief simpele klussen zoals schroeven. Werk je echt met staal? Kies dan voor een accuboormachine met 24 volt. Ook zijn er nog een aantal middenklassers, zoals 14.4 en 18. Laatstgenoemde is ook gelijk de meest aangeschafte, want hiermee ben je er bijna zo goed als zeker van dat je de meeste klussen kunt doen. 

Accu’s en accessoires

Er zijn verschillende specialisten zoals toolmax.nl die je kunnen helpen bij het kiezen van de juist boormachine. De overige verschillen tussen boormachines zitten voornamelijk in de accessoires. Zoals bijvoorbeeld met of zonder accu en verschillende opzetstukken. Ook verschilt het natuurlijk weer per accu hoe lang de batterij mee gaat: hoe langer, hoe meer plezier je ervan kunt hebben. Ook kun je hem dan sneller meenemen zonder dat je moet vragen of je eerste de boormachine kunt opladen.