Hoe maak je jouw website zo gebruiksvriendelijk mogelijk? Lees het hier

Tegenwoordig heeft bijna elk bedrijf een eigen website. Dit is eigenlijk ook wel jouw online visitekaartje. Toch is niet elke website erg gebruiksvriendelijk. Het kan daardoor voor gebruikers lastig navigeren op je website zijn. Hierdoor haken potentiele klanten mogelijk af. Maar hoe maak je jouw website nou zo gebruiksvriendelijk mogelijk? Wij hebben een aantal tips voor je!

Website laten maken


Ten eerste is een goede website erg belangrijk. Je kunt dit het beste uitbesteden aan professionals. Zij hebben veel verstand van gebruiksvriendelijkheid en weten hoe je jouw website het beste op kunt zetten. Daarnaast kunnen zij vaak veel meer dan als je het zelf moet doen. Websitebouwers hebben verstand van code en kunnen een website maken die aan al jouw wensen voldoet. Kies dus zeker voor een externe partij om een goede website te maken. Oriënteer je goed. Er zijn veel aanbieders op de markt, maar niet iedereen maakt ook daadwerkelijk een kwalitatief goede website. Ga ook niet voor de laagste prijs. Een goede website bouwen kost een hoop tijd en dus ook wat meer geld.

Conversie optimalisatie

Heb je al een goede website maar willen de conversies toch nog niet zo vlotten? Dat kan liggen aan bepaalde zaken op je website. Door middel van conversieoptimalisatie, ook wel CRO genoemd, kun je dit aanpakken. Hierbij wordt gekeken naar allerlei verschillende onderdelen op je website en of deze gebruiksvriendelijk zijn. Zo kijk je bijvoorbeeld naar het bestelproces en het betalen. Is dit duidelijk of moet een knop wellicht op een andere plek geplaatst worden, of zelfs een andere kleur krijgen? Door middel van AB testen, kun je ook kijken welke optie het beste werkt voor je website. Klinkt dit als veel werk? Je kunt dit ook goed uitbesteden aan een online marketing bureau!

Vraag het je klanten!

Je kunt jouw klanten en gebruikers van de website ook om feedback vragen. Wat kan er beter op je website en wat vinden ze onduidelijk? Zo kun je de website aan hun wensen aan passen!

Hopelijk heb je wat aan onze tips! Veel succes gewenst.