EYYE meubels – eigentijds tot en met

Eigentijds meubilair, dat is waar EYYE-meubilair voor staat. Dit Nederlandse meubelmerk is uitgegroeid tot een toonaangevend merk voor vernieuwend meubilair. Zelf is EYYE ook nog vrij nieuw want het merk komt uit 2016. De term ‘EYYE’ is een variant op eye, ofwel oog. Het merk is dan ook in de wereld gezet om meubels te maken die het oog echt trekken. En dat betekent dat EYYE meubels ware statements kunnen worden in je interieur. De creatieve inslag van het merk wordt gegarandeerd door een reeks getalenteerde ontwerpers die nauw samenwerken met vaardige meubelmakers. De visie van EYYE laat zich samenvatten als het willen ontwerpen van eigentijdse meubels met drie uitgangspunten:

  • Esthetiek (meubels moeten mooi zijn)
  • Duurzaamheid (meubels moeten lang mee kunnen)
  • Functionaliteit (meubels moeten ‘doen’ waarvoor ze zijn gemaakt)

Trendsettend merk

EYYE is gedreven door innovatie. Voortdurend wordt de lat hoger gelegd en nieuwe manieren gezocht om design naadloos met technologie te combineren. Dat leidt in elk geval vaak tot verrassende creaties waar klanten van opkijken. Daarom mag je dit merk ook wel als trendsettend zien in de meubelindustrie. 

EYYE meubels, modern uiterlijk

Waar gaat het nu precies om bij de EYYE meubels. Allereerst om het eigentijdse design. Elk meubelstuk is zorgvuldig ontworpen en passend gemaakt voor moderne interieurs. Vandaar ook de strakke lijnen van de meubels, de minimalistische vormen en de tijdloze esthetiek. Het maakt het meubilair tot een passende aanvulling op elke inrichting met een moderne of minimalistische toets. Ook doet EYYE niet af als het om materiaalkeuze gaat. Wel maakt het merk gebruik van zoveel mogelijk duurzaam hout en hoogwaardig leer. Uitgangspunt is dat de meubels lang mee zullen gaan; dat betekent dat klanten dus ook lang plezier gaan hebben van hun investering. De combinatie esthetiek-functionaliteit is ook heilig bij EYYE. En er wordt graag gewerkt met losse elementen, modulaire stukken dus. Veel van de meubels bestaan uit een aantal ‘losse’ elementen die naar believen kunnen worden gecombineerd. Bijvoorbeeld elementenbanken. 

Voorbeelden uit de collectie EYYE meubels

Laat ons een paar meubelstukken uit de EYYE-collectie de revue passeren. Zo krijg je een indruk van het design. Neem nou de EYYE-Reflect bijzettafels. Die hebben een strakke metalen basis waarop een rond, reflecterend glazen blad. Omdat ze in nogal wat maten en kleuren te krijgen zijn, passen ze snel in elke woonruimte. Dan de Spotty Fauteuils. Die zijn leuk speels gehouden maar hebben niets aan zitcomfort verloren. Ze vallen behoorlijk op door een patroon van ronde stippen. De loungebanken van EYYE zijn modulair. Die kun je dus aanpassen aan de beschikbare ruimte en aan je persoonlijke wensen. Ook hier is weer een breed gamma aan kleuren en stoffen beschikbaar zodat je de loungebank mooi kunt afstemmen op de kleurwaardes van jouw interieur. Tot slot de Frame eetkamerstoelen. Dit is minimalisme ten top, stijlvolle stoelen met een metalen frame en gestoffeerde zitting. 

Een EYYE-meubel blijft je lang trouw

Om nog eens de visie van EYYE te benadrukken: duurzaamheid verdient alle aandacht. Vandaar onder meer de modulaire aanpak van de EYYE meubels. Door meubilair modulair te maken, kun jij als klant je aanwinsten vlot aanpassen maar ook uitbreiden. Dat betekent dat je niet snel nieuwe meubels hoeft te kopen want je past je oude aan of je vergroot ze. Dit scheelt behoorlijk aan nieuwe grondstoffen en vermindert het volume aan afval.