Duurzaamheidstips voor je woning!

Met de stijgende energieprijzen en het klimaat dat tegenwoordig een veelbesproken onderwerp is, is duurzaamheid voor bedrijven en particulieren tegenwoordig steeds belangrijker. Ook zijn veel mensen tegenwoordig bezig met het verduurzamen van hun huis, om zo op de energierekening te besparen. Ben je ook benieuwd hoe je je huis kunt verduurzamen? Dat vertellen we je in dit artikel!

Warmte binnen houden

Wil jij binnen meer warmte creëren, zonder de kachel aan te zetten? Dit kan op verschillende manieren! Als eerste kun je denken aan deurdrangers. Deze sluiten de deuren in huis automatisch, zodat je niet ongemerkt deuren open laat staan en er een koude tocht naar binnen komt. Ook kun je folie achter je radiator plakken, dit reflecteert de warmte die normaal gesproken naar de muur uitstraalt naar binnen in je kamer. Radiatorfolie plak je dus achter je radiatoren en kost ongeveer €20 per rol. Het is dus een vrij goedkope manier om de warmte binnen te houden. Je kunt er ook voor kiezen om vloerverwarming te plaatsen, maar dit is wel een wat duurdere manier om warmte binnen te houden. Je kunt er dus ook voor kiezen om bijvoorbeeld een vloerkleed taupe neer te leggen, zodat je geen koude voeten krijgt!

Besparen op water

Je kunt ook op het gebied van (warm) water veel besparen. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de rekening natuurlijk! Maak bijvoorbeeld gebruik van een waterbesparende douchekop, en douche maximaal 5 minuten. Laat daarnaast je warme water niet langer lopen dan nodig, tijdens bijvoorbeeld het koken of afwassen. Ook kun je je boiler niet hoger zetten dan 60 graden, en deze uitzetten als je op vakantie gaat. Zo bespaar je een hoop water, wat enorm duurzaam is!

Een nieuw leven geven aan oude meubels of decoratie

De laatste manier om je huis te verduurzamen is het hergebruiken van meubels en accessoires in je huis, om zo je huis een opfrisbeurt te geven. Geef je houten meubels een likje verf, of laat je stoelen of banken opnieuw stofferen. Zo zien je oude meubels er als nieuw uit, zonder dat je meteen nieuwe spullen moet kopen of al te veel geld uit moet geven. Ook kun je wat nieuwe decoratie scoren, zoals een vloerkleed grijs of leuke kussentjes. Hiermee fleur je je huis wat op en ziet je huis er meteen heel anders uit, zonder dat je helemaal nieuwe meubels hoeft te kopen! Deze kun je ook vaak online scoren of bij een tweedehandswinkel.