Diverse feiten over de douche

Een douche is een grote factor in het dagelijkse leven van eenieder. Om deze reden is het goed om te kijken naar diverse feiten over een douche. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal gewoontes. Hierdoor krijg je een goed beeld van de dagelijkse gebeurtenissen en dat is natuurlijk erg prettig. Ben je benieuwd naar meer gewoontes? Op het internet kun je deze eenvoudig raadplegen zodat je voorzien bent van alle douche gewoontes. Let op, onderstaande feiten vloeien voort uit een test met meer dan vijfduizend respondenten.

Hoe vaak neemt men een douche?

Als eerste feit blijkt dat ongeveer de helft van de respondenten elke dag een keer douche. Daarbij is het ook goed om te melden dat 33 procent om de twee dagen gaat douchen en ook 2 procent van de respondenten heeft aangegeven dat ze hier geen gebruik van maken. Ze gebruiken bijvoorbeeld een washandje of nemen altijd een bad. Kortom, over het algemeen wordt er een keer gebruik van gemaakt. Natuurlijk zullen er ook een aantal uitschieters naar boven zijn waarbij mensen twee keer of meer douchen.

In de ochtend of in de avond?

Als we kijken naar de antwoorden van de respondenten, dan blijkt dat 57 procent van de respondenten liever in de ochtend dan in de avond. Echter, blijkt wel dat het douchen in de ochtend als verfrissend wordt gezien terwijl het in de avond juist weer ontspannend kan werken. Kijk daarom altijd goed naar jouw persoonlijke wens wat je liever hebt.

Hoe lang duurt een gemiddelde douchebeurt?

Als we wederom kijken naar de respondenten blijkt dat ongeveer 50 procent een douchebeurt neemt die gemiddeld 5 tot 10 minuten duurt. Daarbij is het ook goed om te benoemen dat er een aantal uitschieters tussen zitten. Zo doucht 5 procent van de respondenten langer dan 20 minuten. Let op, het te warm en te lang douche is niet goed voor de huid en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Ga je er alleen onder staan?

Als we kijken naar de respondenten blijkt dat 90 procenten van de respondenten het nemen van een douche een moment voor zichzelf zien. Slechts 5 procent van de mensen besluit om samen een sessie te nemen met bijvoorbeeld zijn of haar partner of met kinderen erbij. Kortom, het wordt echt gezien als privé sessie om zodoende optimaal te kunnen genieten.

Verschillende frustraties tijdens een sessie

Het is ook goed om te kijken naar de verschillende frustraties. Uit de antwoorden van de respondenten blijkt dat 36 procent van de mensen het erg vervelend vind om geen warm water meer te hebben voor de douche. Daarnaast geeft ook 21 procent van de respondenten aan dat ze het vervelend vinden als de bel of telefoon gaat als ze bezig zijn met een sessie. Vind jij dit ook vervelend? Dan is het zeker aan te raden om je telefoon in de vliegtuigstand modus te zetten zodat je niet gestoord kunt worden.