De 3 redenen om te kiezen voor een elektrische pallet truck

Je hebt een magazijn, een loods of een distributiecentrum en je kunt dan alleen goed het werk uitvoeren als je ook over de juiste machines beschikt. Denk aan machines, zoals de heftruck, reachtruck, stapelaar of een pompwagen. De pompwagen zijn vaak in grote getale aanwezig, zodat al je medewerkers pallets kunnen verplaatsen. Zeker bij intensief verkeer is een palletwagen meer dan vereist. Maar je kunt een efficiëntieslag maken wanneer je kiest voor de elektrische pallet truck. In onze blog geven we 3 redenen waarom je voor dit model zou moeten kiezen.

Kostenbesparende oplossing

De elektrische pallet truck is een kostenbesparende oplossing. Terwijl ze duurder zijn dan een traditionele pompwagen. Hoe zit dat dan? Dat gaan we uitleggen. Ten eerste kun je met een elektrische pompwagen veel efficiënter werken. Door de knoppen te bedienen kun je pallets snel optillen, laten zakken en verplaatsen. Zonder dat je ook maar één spier hoeft aan te spannen. Op die manier kun je razendsnel en veilig pallets verplaatsen. Het gaat een stuk sneller dan wanneer je een handmatige pompwagen gebruikt. En je bespaart dus zowel op tijd als op geld. Zeker wanneer je de productiviteit over een langere periode meet. Je zult dan zien dat de investering in een elektrische pompwagen het meer dan waard is.

 

Het is ook een besparende oplossing op het gebied van reparaties en onderhoud. Handmatige pompwagens slijten veel sneller en zijn ook fragieler. Dat heeft doorgaans te maken met gebruikersfouten. Die toch een te zware pallet willen optillen en vervoeren waardoor je dus druk zet op het hydraulische systeem en waardoor de wielen een stuk sneller slijten. Een elektrische pallet truck heeft een veiligheidssysteem dat voorkomt dat je een palletwagen overbelast. Met als resultaat geen defecte pompwagens in het magazijn.

Elektrische pallet truck is veiliger

De elektrische pallet truck is ook een stuk veiliger, omdat de pompwagen een automatisch remsysteem heeft. In het geval van nood of bij kans op impact, schakelt de pompwagen uit. Bij een handmatige pomp heb je dit hulpmiddel niet en is een ongeluk haast onvermijdelijk. Uiteraard begint het bij de gebruiker die zorgvuldig en verstandig een pompwagen moet gebruiken. Een certificaat heb je niet nodig en dus vrijwel iedereen mag de machine gebruiken. Daarom is het verstandig om het personeel bijvoorbeeld te trainen in hoe je met een pompwagen omgaat.

De elektrische pallet truck is een gebruiksvriendelijke machine

Een elektrische pallet truck is ook enorm gebruiksvriendelijk. Ze zijn wendbaarder dan traditionele pompwagens en je bedient de machine met behulp van knoppen. Het is minder arbeidsintensief en sneller. Zo kun je een groot aantal pallets per uur verwerken zonder dat het een druppel zweet kost. Een elektrische pompwagen met een plateau voor de bestuurder biedt helemaal uitkomst als je een groter warehouse of grotere loods hebt. Dan kunnen de gebruikers zowel zichzelf als de pallet met goederen razendsnel verplaatsen. En meer snelheid betekent automatisch een hogere productiviteit en meer winst voor je onderneming. Dat is feitelijk al reden genoeg om afscheid te nemen van je oude pompwagens en om te investeren in elektrische pallet trucks.

Heb je nog vragen? Klik hier voor antwoord op al je vragen.