Bouwtechnische keuring Rotterdam laten uitvoeren

Wanneer je op zoek was naar een koopwoning in Rotterdam en je hebt deze inmiddels gevonden, dan zal er ter sprake komen of je een bouwtechnische keuring Rotterdam wilt laten uitvoeren. Wanneer je er zeker van wil zijn dat de staat van je te kopen woning in orde is of wanneer je wil weten welke kosten er de aankomende jaren nog op je pad komen om de woning goed te onderhouden, dan laat je zo’n bouwtechnische keuring doen.

Geld uitsparen voor bouwtechnische keuring Rotterdam

Wellicht ken je best wel wat mensen in jouw omgeving die de enkele honderden euro’s die zo’n bouwtechnische keuring Rotterdam kost wilde uitsparen. Zij deden geen keuring en zitten nu opgescheept met de ellende van bouwkundige gebreken en torenhoge herstelkosten. Wanneer je een huis koopt is het onmogelijk om in één bezichtiging te kunnen zien of de bouwkundige staat in orde is. Bovendien weet je nooit zeker of wat je ziet ook is wat je koopt. Wil je een woning kopen maar achteraf geen onaangename verrassingen voor je kiezen krijgen, kies dan voor zekerheid en laat een bouwkundig onderzoek verrichten.

De expert inspecteert je droomwoning van onder tot boven

Zodra je kiest voor een bouwtechnische keuring Rotterdam, dan gaat een specialist op dit gebied naar de woning die jullie voornemens zijn om te kopen. In een aantal uren inspecteert hij de gehele staat van de woning tot in de puntjes. Daarbij komen bijvoorbeeld ook de kruipruimte en het dak aan bod. Na afloop krijg je een rapport waar uitgebreide bevindingen in zijn uitgeschreven en ook een kostenplaatje voor aankomende jaren in is opgenomen, zodat jij precies weet welke kosten je nog kunt verwachten om je woning goed te onderhouden. Wanneer je bij het kopen van een woning gebruik wil maken van de Nationale Hypotheek Garantie is een bouwtechnische keuring zelfs verplicht.

Altijd onafhankelijk advies van een specialist

Wanneer je kiest voor een bouwtechnische keuring Rotterdam, dan is het verstandig om als kopende partij zelf een specialist uit te zoeken. Iemand die niet wordt aangeraden door de verkopende partij. Zo weet je dat je kunt rekenen op onafhankelijk advies die op geen enkele wijze een relatie of verbintenis heeft met de verkopende partij en dat er dus ook geen misleiding kan ontstaan. Je krijgt dan advies waar je letterlijk op kunt bouwen.

Welke onderdelen worden er gecontroleerd tijdens een bouwtechnische keuring?

Tijdens een bouwtechnische keuring Rotterdam wordt de gehele woning geïnspecteerd en daarbij wordt extra gelet op bijvoorbeeld de staat van ramen, kozijnen en deuren, de sanitaire ruimtes, de aanwezigheid van loden waterleidingen en asbestverdachte materialen. Ook de verwarmingsinstallaties en de elektrische installatie worden gecontroleerd. Zelfs de schoorstenen en ventilatiekanalen pakt de inspecteur mee. Ook de muren krijgen een check. Hoe is de staat van het metselwerk, de gevels, de wanden en het plafond?

Overzichtelijk rapport en kosten voor komende jaren

Alle informatie die wordt ingewonnen tijdens een bouwtechnische keuring Rotterdam wordt duidelijk in een overzichtelijk rapport vermeld. Daarin bevindt zich ook een to do list. Dit is een lijst met kosten voor vervanging en onderhoud voor de aankomende jaren die Schippers Bouwconsult verwacht.